Vacatures Account Manager Local Government

Accountmanager – Local Government - HTA Software

Functieomschrijving

HTA Software is een succesvolle organisatie, die met plezier en passie innovatieve software levert aan gemeentes in Nederland. Met onze pakketten en de daarbij behorende services helpen we onze klanten bij het optimaliseren van hun dienstverlening aan hun inwoners. Onze groei stelt ook eisen aan onze interne organisatie. Om permanent professionele en klantgerichte ondersteuning te kunnen bieden hebben we gedreven en professionele mensen nodig die innovatie, kwaliteit en samenwerking als belangrijke drijfveer hebben. Bij HTA Software krijg je veel vrijheden, de mogelijkheid om initiatieven te nemen en creatief te zijn.

Accountmanager - HTA software
(new business)

De Account Manager new business is representatief en verantwoordelijk voor het succes van HTA Software en haar applicaties. Hij/zij heeft veel contact met de potentieel nieuwe klanten in heel Nederland. De Account Manager kent de markt en problematiek van de gemeentes, weet de juiste oplossing te bieden en behaalt de doelstellingen. Daarbij kan de Account Manager de functionaliteit, de USP’s van de producten en de HTA Software organisatie op alle niveaus goed uitleggen en presenteren. Het is de taak van de Account Manager om de commerciële, korte en lange termijn doelen te realiseren alsmede het succes van HTA Software, te ondersteunen en te continueren.

De Account Manager rapporteert aan de Commercieel Directeur.

Het resultaatgebied
De Account Manager new business:

Signaleert commerciële kansen bij potentieel nieuwe klanten (prospects) en nut deze uit;
Is verantwoordelijk voor het opstellen van accountplannen en behalen van de vastgestelde commerciële en organisatorische doelstellingen;
Bereidt de commerciële activiteiten grondig voor, kan zelfstandig ‘cold calling’ invullen en stemt deze activiteiten regelmatig af met de Sales Manager;
Bezoekt de prospects regelmatig en zorgt zelfstandig voor het opstellen van de benodigde offertes en contracten;
Onderhoudt goede kennis op gebied van concurrenten en concurrerende producten;
Geeft in de rol van Sales, presentaties op functioneel en technisch niveau en stelt business cases (ROI’s) op;
Is voortdurend en actief op zoek naar mogelijkheden om de organisatorische prestaties te verbeteren en werkt daarin nauw samen met collega’s (R&D, Customer Support, enz.);
Heeft naast een persoonlijke focus duidelijk oog voor de resultaten van het totale Salesteam en heeft daarin een actief ondersteunde houding (‘teamplayer’).

Competenties

Commercieel vaardig
Resultaat gedreven
Financieel en budgettair bewustzijn
Innovatief
Overtuigen
Anticiperen
Enthousiast
Netwerken
Succesvol
Teamspeler

Wij vragen

HBO of WO denkniveau;
Ervaring (min. 3 jaar) als Account Manager new business van software;
Een positieve, zelfstandige en ondernemende instelling;
Kennis van gemeentes is een pré;
Bereid om te investeren in zichzelf om groeiambities binnen HTA te realiseren;
Bij voorkeur woonachtig in de regio Zuid Holland
In bezit van rijbewijs.

Wij bieden
HTA Software is een innoverende en groeiende organisatie met een uitstekende werksfeer, open cultuur, marktconform salaris, goede arbeidsvoorwaarden en ruime opleidings- en carrière mogelijkheden voor verdere persoonlijke groei en ontwikkeling.

 

Heb jij interesse in deze functie?
Dan ontvangen wij graag je motivatie met CV! Je kunt solliciteren, reageren en vragen stellen door te e-mailen naar herwin@hta.nl .

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.